Kdy se využívá nadkrokevní zateplení stříkanou pěnou?

V Třebíči dne 7.10.2021

Nadkrokevní zateplení umožňuje zachovat původní podhled v interiéru. Zároveň při rekonstrukci zateplení u střechy shora lze dosáhnout správně zvoleným materiálem nejvyšších standardů i u nízkoenergetických staveb. 

Způsobů jak zateplit střechu nad krokvemi je celá řada. Skladba konstrukce musí zajistit zateplení nejen v celé ploše, ale musí také řešit zateplení kritických detailů střešního pláště, zejména napojení vzduchotěsných vrstev na štítové i lícové stěny nebo například vyřešení tvaru okapové hrany bez vzniku tepelných mostů. 

nadkrokevní-izolace

Při rekonstrukci zateplení střechy shora se ve spolupráci s pokrývači odkrývá střešní plášť, provádí se odstranění stávající izolace, sanace a následně se aplikuje stříkaná izolace ICYNENE v požadované tloušťce. 

Výhodou izolace H2Foam Lite od společnosti Huntsman Building Solutions je neprůvzdušnost materiálu. Vzduchotěsnost je přitom základní požadavek na každou stavební konstrukci, která od sebe odděluje vytápěný a nevytápěný prostor. 

Díky rekonstrukci zateplení shora izolací H2Foam Lite není nutná demontáž podhledu v interiéru. Zároveň je splněn požadavek na funkční zateplení střešního pláště s nejvyššími tepelně-technickými standardy. Díky tomu si můžete užít teplotní komfort po celý rok. 

Zavřít menu