Jaký je rozdíl mezi měkkou a tvrdou pěnou?

V Třebíči 19.8.2021

Na trhu existují dva druhy pěn – měkká pěna a tvrdá pěna. Jaký je mezi nimi rozdíl? Jaké využití má měkká pěna a jaké tvrdá? Která izolace je vhodná právě pro váš dům? A jak taková izolace funguje?  

Stříkaná izolace od společnosti Huntsman Building Solutions vám může ušetřit až 70% nákladů na vytápění či chlazení při udržení teplotního komfortu u vás doma. Jak ale funguje? 

Měkká pěna s otevřenou buněčnou strukturou funguje jako aktivní sportovní oblečení – například teplá bunda softshell. Zastaví proudění studeného vzduchu, ale zároveň umožní únik vlhkosti. Stejně tak je to s pěnou, která má otevřenou buněčnou strukturu. To znamená, že „Dům dýchá…“

Stříkané izolace s uzavřenou buněčnou strukturou jsou tvrdé a polotvrdé pěny. Naše produkty z tvrdých a polotvrdých pěn jsou ideální pro použití zateplení ve všech oblastech včetně nerovných povrchů a obtížně přístupných tvarů.

Měkká nebo tvrdá pěna?

Měkkou pěnu nejčastěji využíváme při zateplování podkroví, střech, stěn a různých obytných budov. Dokonale přilne na každý povrch a při své aplikaci expanduje až 100 násobně. Díky tomu vyplní každou skulinku konstrukce. Často se také využívá při využití programu „NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM“. 

Tvrdé pěny mají nejčastěji využití při zateplení výrobních či skladových budov, strojírenských výrobků, izolace dodávek či při zateplení chladírenských boxů. S touto pěnou můžeme také zateplit lodní kontejnery nebo akumulační nádrže. 

Máme za sebou mnoho spokojených zákazníků, podívejte se na některé z našich realizací. Rádi vám zpracujeme cenovou nabídku přímo na míru. Kontaktujte nás, jsme tu pro vás. 

Zavřít menu